Uppdaterat bredbandsavtal - för ökad hastighet och lägre kostnad

Med anledning av att vi vill vara en attraktiv och modern bostadsrättsförening så har vi nu uppdaterat den gamla avtalet för vår fiberleverans hos Bredband 2. Du som boende i Brf Lönnkrogen och har ett avtal med Bredband 2, kommer att få fiber / bredband med en högre hastighet till en lägre kostnad utan att du behöver göra någonting.

Idag gäller ett avtal som ingicks för mer än 8 år sedan där leveransen är 100/100 MB för 299 SEK / mån och är personligt för varje hushåll. Det rådande avtalet anger 100/100 MB som max hastighet vilket förhindrar att boende i föreningen kan teckna sig för högre hastighet. Något som i dagens samhälle inte är en hållbar lösning med allt fler uppkopplade maskiner i varje hushåll.

Det nya avtalet ingås av Brf Lönnkrogen och den förväntade effekten är en betydligt högre hastighet till en avsevärt lägre kostnad. Den nya hastigheten är 1000/1000 MB och den nya kostnaden blir
260 SEK/mån och hushåll. Detta påförs alla boende i föreningen och regleras via avgiften.
Du som boende behöver inte längre ha ett eget avtal och abonnemang för leverans av ditt bredband.

Så vad händer nu då?

Just nu kontrollerar Bredband 2 så att vi har rätt utrustning och att det är kompatibelt med det nya.
En tekniker kommer att komma ut för att kontrollera de fiberkonvertorer (de små dosorna som sitter på insidan av ditt boende, där fibret kommer in i lägenheten) som finns idag för att säkerställa att de är rätt och fungerar som de ska.
För de som valt att inte ansluta sig tidigare och installera fiberkonvertorer gäller två val, antingen att installera en fiberkonvertor (till självkostnadspris) och ta del av den nya ökade hastigheten eller att kvarstå utan och då inte kunna nyttja den teknik som erbjuds och som kommer att finnas som en del av din boendeavgift på samma sätt som vattenanvändande idag står med på avgiftsavin.

När all teknik är kontrollerad och säkerställd kommer Bredband 2 att koppla om oss så att det flödar ut 1000/1000 i våra hem, detta sköts automatiskt av Bredband 2 med stöd av föreningens representant (Petra Wald). Du som står på ett abonnemang hos Bredband 2 idag kommer automatiskt att avslutas i samband med att vi kopplar på det avtal som bostadsrättsföreningen har tecknat börjar gälla. Du ska således inte drabbas av några dubbla avgifter.

Vi har i dagsläget inget exakt datum för när detta förväntas ske, men en förhoppning är att vi innan årsskiftet ska kunna nyttja en högre hastighet i vårt nätverk.

Vi kommer att hålla er underrättade så fort det finns mer detaljer kring bytet.

För att summera: Du som boende i Brf Lönnkrogen och har ett avtal med Bredband 2, kommer att få fiber / bredband med en högre hastighet till en lägre kostnad utan att du behöver göra någonting.

Vi hoppas att du är lika glad över det som vi är. Vi vill vara en modern och attraktiv förening som håller jämn takt med dagens samhälle och dess krav genom utveckling.